Lazer Lipoliz

Lazer Lipoliz

Bölgesel yağlanma, cilt gevşekliği ve vücut şekillendirme amacıyla kullanılan Lazer Lipoliz yöntemi; Lazer ışını ile yağ hücre zarlarının patlatılması ile gerçekleştirilen ve estetik cerrahi alanına giren bir uygulamadır. Tek seferde 6 – 7 litreye varan yağ alımlarının gerçekleştirilebildiği Lazer Lipoliz (Liposuction) az ya da orta yağlanma olan vücut bölgelerinde oldukça etkili sonuçlar veren bir yöntemdir.

Lazer Lipoliz yönteminde sadece yağ hücrelerinin zarları patlatılmaz; aynı zamanda esnekliğini yitiren bağ dokular ve kollajenler parçalanarak yeniden yapılanmaları tetiklenir. Böylece vücut şekillendirme aşamasında da lazer lipoliz uygulamasının verimliliği artar. Uygulama sonrasında vücut sarkmaları genellikle görülmez ancak muayene sırasında cerrahlar tüm olasılıkları hastalarla paylaşacaklardır.

Basen, bel, karın, gıdı, kol ve bacak içleri, uyluk içleri, bacaklar ve yüz gibi farklı vücut bölümlerine uygulanan Lazer Liposuction; yağ hücrelerinin zarlarını patlatarak bütünlüklerini bozar ve sonrasında ince kanüller yardımıyla düşük basınçta bölgedeki yağlar vücut dışına çıkarılır ya da vücut tarafından doğal yollarla dışarıya atılır.

Lazer Lipoliz Nasıl Yapılır?

Steril ortamlarda gerçekleştirilmesi gereken lazerle yağ aldırma yöntemi lokal anestezi altında gerçekleştirilir. Lazerin yağ birikimi olan bölgeye uygulanmasının ardından yağ hücrelerinin zarları patlatılır. Serbest kalan yağ kanüller aracılığı ile alınır ya da müdahale edilmeden vücut dışına atılması beklenir.

Lazer lipoliz sonrası kişiler günlük hayatlarına hemen dönebildikleri için bu uygulamanın oldukça konforlu olduğu söylenebilir. Lazer lipoliz uygulanan bölgedeki yağ hücreleri zarar görür ve yeniden oluşmaz. Ancak bu lazer lipoliz sonrası kilo alınmayacağı anlamına gelmez. Farklı hücreler yeniden yağlanarak şişebilir; bu nedenle lazer lipoliz uygulamalarının tekrarı mümkün olsa da; uygulama sonrası hastanın kilo kontrolünü sağlaması önerilir.

Lazer Lipoliz Uygulamasının Avantajları Nelerdir?

Lokal anestezi altında gerçekleştirilmesi lazer lipoliz yönteminin en önemli avantajları arasında yer alır. Uygulama sonrası ciltte morarma oluşumu gözlenmez ya da cilt yapısına göre hafif morartılar oluşabilir. Yöntem uygulandıktan sonra kişiler günlük hayatlarına dönebilirler; eğitimlerine ya da iş hayatlarına ara vermeleri gerekmez. Uygulama sırasında ağrı ya da acı hissedilmediği için yöntem pratik olduğu kadar konforludur.

Lazer lipoliz ile yağ azaltılması söz konusu olsa da bu yöntemin zayıflama amaçlı kullanılmaması gerekir. Yağ birikiminin çok olduğu durumlarda lazer lipoliz tercih edilmez. Yöntemin temel amacının vücut şekillendirme ve orta seviyedeki yağların azaltılması olduğu unutulmamalıdır.

Lazer lipoliz her ne kadar minimal invaziv bir uygulama olsa da cerrahi bir yöntemdir. Bu nedenle estetik cerrahlar tarafından gerçekleştirilmesi gerekir. Uzman cerrahlar tarafından yapılan lazer lipoliz kişilerin aldıkları sonuçları iyileştirir ve yöntemin güvenilirliğini garanti altına alır.

Lazer Lipoliz Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

Lazer lipoliz sonrası, klasik liposuction yöntemine göre daha kısa süreli olsa da korse kullanılması gerekir. Bu süre hastadan hastaya ve uygulama yapılan vücut bölgesine göre değişse de minimum bir hafta olarak düşünülmelidir. Yağ hücrelerinin patlatılması sonrası cildin toplanması ve cildin cilt altı dokusuyla yapışması adına korse kullanılması ihmal edilmemelidir. Korsenin ne kadar kullanılacağını cerrahlar belirleyecektir.

İşlem sonrası ödem oluşumu meydana gelebilir. Ödemin inmesi için bölgeye masaj yapılması gerekir. Böylece uygulamanın etkileri daha kısa sürede ortadan kaldırılabilir.

Günlük aktivitelerin kısıtlanması söz konusu değildir, hasta kendini ne zaman iyi hissederse o zaman günlük yaşamına geri dönebilir. Yüksek tempolu ve ağır spor yapan kişiler antrenman programlarına başlamadan önce cerrahlarına danışmalıdır.

Uygulama sonrası bol su içilmeli ve sindirimi rahatlatan gıdalarla beslenilmelidir.

Araç çubuğuna atla