Lazer İle Ağız Çevresi Kırışıklıkları

Lazerle Cilt Gençleştirme ve Kırışıklık Tedavilerinde Lazerler Nasıl Etkili Olur?

Bu tür lazerler ciltteki kollajeni arttırarak etkili olmaktadır. Tedavi sonrasında kırışıklarda azalma, ciltte aydınlanma, canlanma ve sarkmada toparlanma meydana gelir. Lazerle cilt yenileme tedavileri botox, dolgu, mezolift, PRP ile kombine edilerek sonuçlar mükemmelleştirilebilir. Lazerle cilt yenileme işlemlerinden önce veya sonra, yüz dolgu işlemlerinin uygulanması cilt kalitesinin artışıyla beraber kırışıklıklarda azalma ve yüz sarkmasının toparlanmasında çok etkili olmaktadır.

Lazerle cilt gençleştirme işlemi şu durumlarda kullanılabilir;

• Dudak, alın ve göz çevresindeki ince çizgiler
• Suçiçeği ya da akne sonrası kalıcı izler
• Yüzde sarkma ve esneklik kaybı
• Cerrahi yüz liftingine iyi yanıt vermeyen hastalar
• Yaşlanmış ve güneş hasarına uğramış(soluk, cansız, lekeli) cilt yapısı
• Yaşlılık lekeleri
• Ciltte (özellikle sigaraya bağlı) sarı- gri renk değişikliği
• Bazı doğum lekesi tipleri
• Genişlemiş gözenek problemi

Lazerle Cilt Yenileme Kaç Seans Uygulanmalıdır?

Lazerle cilt gençleştirme ve kırışıklık tedavilerinde sonuç alabilmek için 3-6 seans gerekebilir. Cilt yenileme sonuçları tedaviden sonra 1,5 ay sonra başlar ve 6 ay içeresinde maksimum sonuç elde edilir. Lazerle cilt gençleştirme ve kırışıklık tedavilerinde tedavileri sonrasında güneşten koruyucu kullanılmalıdır.

Ağız Çevresi kırışıklıklarında lazer kullanımı

Ağız çevresinde oluşan ve “gülüş çizgileri” olarak da tanımlanan kırışıklıklar, yaşla birliktecildin esnekliğini kaybetmesinden dolayı, sık yapılan mimiklerin doğal bir sonucu olarak ortaya çıkmaktadır. Cildin elastikiyeti,kolajen üretiminin yavaşlaması nedeniyle zamanla azalır ve kırışıklıkların görünümü artar. Sigara kullanmak, düzensiz uyku, yetersiz beslenme, yeterince su içmemek, güneşe korunmasız çıkma gibi diğer faktörlerde kolajen üretimini olumsuz yönde etkiler.

Botoks ve Dolgu:

Son yılların en popüler uygulaması botoks, kırışıklıkların bulunduğu bölgelerde cildin alt tabakasına enjekte edilen, kas hareketini sağlayan kimyasal sinyalleri engelleyerek cildin daha düz, daha az kırışık ve yumuşak görünmesini sağlayan bir sıvıdır. Etkisi 3-4 aya kadar sürer. Yumuşak doku dolguları ise botoks’tan biraz daha farklı çalışır. Yine geçici bir uygulama olan dolgular kasları paralize etmez ancak cildi gererek derin kırışıkların görünümünü azaltır.

Fraksyonel lazer ile ağız çevresi kırışıklıklarına yaklaşım:

Lazerli kırışıklık tedavisinde 2 farklı uygulama göze çarpıyor. Birincisi iyileşme sürecinin 6 aya kadar sürebildiği, yoğun bir uygulama olan ” Ablatif lazer cilt soyma”, ikincisi ise sadece kolajen üretimini arttırmaya yönelik olan “darbeli ışık” tedavisi. Cilt soyma uygulamasında cildin üst kısmı soyularak altta kalan dermis tabakası ısıtılır ve bu sayede yeni kolajen üretimi sağlanır.

Mikrodermabrazyon ve Kimyasal Peeling:

Her iki uygulamada cildin üst katmanını soyarak alttan yeni cilt hücrelerinin çıkmasına yöneliktir.

Mikrodermabrazyon uygulamasında bu cilt yüzeyine püskürtülen küçük partiküllerle, kimyasal peeling’de ise bazı kimyasal maddelerle yapılır. İki uygulama sonucunda da cilt yenilenir, derin kırışıklıkların görünümü azalır ve ince kırışıklıklar ortadan kaldırılabilir.

Araç çubuğuna atla